Jalkaterapia

Jalkaterapiassa tutkitaan jalkaterän ja nilkan alueen asentovirheet ja liikesuunnan toimintahäiriöitä, jotka ilmenevät kipuna, erityisesti kävellessä, juostessa ja liikuntaharrastuksissa. Tutkiminen perustuu myös polven, lonkan, lantion ja alaselän toimintojen liikkuvuuksiin ja lihasvoimiin.

Tutkimus- ja kuntoutusmetodeina käytetään spiraalidynamiikkaa, mobilisointia, kinesioteippausta, yksilöllistä ohjausta ja kotiin annettuja harjoitteita.

Jalkaterapiassa tutkitaan kipujen syy-seuraus-suhde ja edistetään kivuttomampaa liikkumista.

Tyypillisimmät hoidettavat alueet jalkaterapiassa: kipeä vaivaisenluu, kipeät vasaravarpaat, kipeä päkiä, kipu kantapäässä, kipu jalkaterässä tai nilkassa.

Alaraaja-analyysi

Alaraaja-analyysi on tiivis ja informatiivinen käynti, jossa tutkitaan pystyasento päästä varpaisiin, tasapaino, kyykyt, jalkapohjan kuormitukset, alaraajojen liikkuvuudet ja lihasvoima, kävely tai juoksu sekä kengät.

Analyysin aikana on tarkoitus saada selkoa kivun alkamisen syistä ja sen seurauksista koko kehoon. Ongelmakohdan löytymisen jälkeen aloitetaan vaivan kuntoutushoito. Alaraaja-analyysi sopii kaikille, jotka haluavat saada enemmän tietoa alaraajoistaan esim. kävelyn tai juoksun aikana, tai lisätietoa kenkien sopivuudesta.